Missie Visie

Het ontstaan van Radiologie Kliniek Halfhide & Hofwijk

Op 12 januari 2009 opende de radiologie kliniek Halfhide & Hofwijk officieel haar deuren. Vanaf dat moment konden patiënten daar terecht voor hoogwaardige radiologie diensten.

De kliniek is de eerste volledig digitale rontgen afdeling in Suriname. Onderhoud wordt regulier vanuit Nederland verricht.
Tevens is voor het eerst in Suriname een digitaal archivering systeem voor radiologie onderzoeken (PACS: Patient Archiving Computer System) geïnstalleerd.

De grootste verdienste van de kliniek is de toegenomen kwaliteit en snelheid van de radiologie onderzoeken waardoor artsen snel tot een juiste behandeling kunnen overgaan voor hun patiënten. Door ons one-stop shopping beleid (mammografie, echografie en cytologische punctie tijdens 1 bezoek) is het stellen van de diagnose verkort tot enkele dagen. Vroeger konden hier weken over heen gaan. Een belangrijk spin-off effect is dat alle ziekenhuizen investeren in nieuw röntgenapparatuur en infrastructuur daar de behoefte daartoe door ons initiatief en succes duidelijk is aangetoond.

De radiologie kliniek betekent een sterke verbetering van de radiologische dienstverlening in Suriname.

Missie

Het leveren van snelle,“ state of the art“ onderzoek door “up to date “getrainde radiologen, laboranten en ondersteunend personeel in een digitale werk- en patiëntvriendelijke omgeving wat moet leiden tot verbetering van de gezondheidszorg in Suriname en afname van medical shopping in het buitenland. Ook wil de kliniek een opleidingsinstituut zijn voor medici, medisch studenten, paramedici.

Visie

Radiologie kliniek Halfhide & Hofwijk is een topklinische opleidingskliniek welke zich met name wil onderscheiden in oncologie diagnostiek en niet invasief onderzoek zoals CT/MR-Cardio.