Team

" Wij staan voor medische topkwaliteit"

De radiologen B. Halfhide en R. Hofwijk zijn de directeur-eigenaren van de radiologie kliniek en tevens als radioloog werkzaam. Zij worden bij de dagelijkse leiding bijgestaan door de Manager Operations die tevens dienst doet als Quality sponsor. De Manager Operations wordt op haar beurt ondersteund door de werk-en kwaliteitscoördinator, hoofd laborant en hoofd administratie.

Radiologen

Ben Halfhide is opgeleid in het Academisch ziekenhuis in Rotterdam. Hij heeft gewerkt als radioloog in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo van 1998 tot begin 2000 en van 2000 tm 2011 in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam en het Groene Hart ziekenhuis te Gouda, Nederland. Vanaf 2012 als fulltime radioloog in de radiologie kliniek.

Ramon Hofwijk is opgeleid in het Academisch ziekenhuis in Rotterdam en werkt sinds 1983 als radioloog. Eerst in het Diakonessenhuis Paramaribo en sinds 2009 in de radiologie kliniek Halfhide & Hofwijk.

Regelmatig zijn er waarnemende radiologen in de kliniek zoals de radioloog Victor Chang Pan Huo, die voorheen deel uitmaakte van het vaste radiologenteam, en andere waarnemers uit Nederland of Suriname.

Laboranten

Het laborantenteam van de radiologie kliniek is speciaal opgeleid om de meeste radiologie onderzoeken uit te voeren en zullen zij u tijdens de onderzoeken begeleiden.

Vooraf aan de onderzoeken zullen zij samen met u een aantal vragen doornemen om zorg te dragen voor een vlotte afhandeling van uw onderzoek.

Mammografie wordt in onze kliniek uitsluitend door vrouwelijke laboranten gedaan.

 

 

 

Administratief Team

Het administratief team bestaat uit een frontoffice en een backoffice.
Het team draagt zorg voor het maken van afspraken, aanvragen van goedkeuringen voor specifieke onderzoeken en afhandelingen met verzekeringsmaatschappijen.
Ook onderhouden zij de afstemming met de diverse ziekenhuisafdelingen en alsook contacten met huisarsten en specialisten.
Hiermee proberen we de patienten deels te ontlasten en eventueel ‘loperij’ ter voorbereiding van hun onderzoek te voorkomen.
Daarnaast zorgen ze voor het verwerken en verstrekken van uw onderzoeksverslag.

 

Wie doet wat?

De radiologen zijn verantwoordelijk voor de beoordeling en beschrijving van de onderzoeken zodat u een uitslag kunt krijgen voor uw verwijzende arts of specialist.
De echografie onderzoeken worden door de radiologen zelf gedaan. Daarnaast worden ook enkele kleine ingrepen gedaan zoals cytologische en histologische puncties (verzamelen van stukjes weefsel voor laboratorium onderzoek onder de microscoop) en het weghalen van grote pus of vochtcollecties in de buik en borstholte waardoor patienten soms niet meer geopereerd hoeven te worden.
Onder supervisie van de radiologen worden de röntgenfoto´s, CT-scans, MRI- scans en mammografie onderzoeken door de laboranten gemaakt waarna deze door de radiologen wordt beoordeeld.